2011. május 24., kedd

Sévillia, Jean: Zita, a bátor császárné - Jelenlegi ára: 1 860 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Zita, a bátor császárnéA könyv listaára: 2190 Ft. Leírás:
1989. április 1-jén a gyászolók tízezrei kísérték nyughelyére, a bécsi kapucinusok templomába Bourbon Zitát, Párma hercegnőjét: a gyászolók így tisztelegtek a Habsburgok temetkezési kriptájába megtérő, közel kilencvenhét éves asszony életútja előtt, amely - átívelve a 20. századon - egyként jelképezte az Osztrák-Magyar Monarchia történetét, és azokat a politikai-társadalmi változásokat, amelyek közepette ez a történet lezárult. A Királyi házak sorozat új kötete nem egyszerűen IV. Károly feleségének életrajzát foglalja össze az utolsó osztrák császárné és magyar királyné bemutatásával egy ellentmondásokkal és ellentétekkel terhes évszázad sajátos látószögű krónikáját vázolja föl. Zita 1916-ban - férje koronázásakor - lett Ausztria-Magyarország császár- és királynéja. Zárkózott, méltóságteljes jelleméből következően soha, senkinek sem adta meg a jogot, hogy belelásson a szívébe, így a szerző elsősorban közszereplései, az egykori sajtóanyag, valamint visszaemlékezések és az elérhető levéltári anyagok alapján rekonstruálja életét. Egy rendíthetetlen, a Monarchia megtartó szellemiségében feltétlenül hívő és elvei mellett bátran kiálló jellemet rajzol meg elsősorban, aki a század történelmi viharait derűs realizmussal és alkalmazkodással volt képes túlélni. Fejezetről fejezetre í rja le a boldog gyermekkor éveit a pármai hercegségben tanulmányait Zangberben, a szaléziánus apácák növendékeként megismerkedését és esküvőjét az osztrák öröklési rendben harmadik helyen álló Károly főherceggel a rövid családi boldogságot trónörökösnéként, majd a hirtelen felemelkedést a trónig, a császári-királyi koronáig. Zita mindvégig férje mellett képviselte az uralkodóház - és fia, a trónörökös Ottó - érdekeit. Egyetlen célt ismert, a koronázáskor vállalt kötelezettségei teljesítését, és ebben a szellemben nevelte gyermekeit is, elsősorban a trón jogos várományosát, Ottó főherceget. Ez az elkötelezettség és hit tartotta meg a családjá t ért tragédiák közepette: a béketervek bukásakor és a Monarchia szétbomlasztásakor a száműzetésben és a sikertelen magyarországi restaurációs kísérletek után a madeirai kényszer-tartózkodás idején, ahol harmincévesen és nyolc gyermekkel megözvegyült. Egyfajta történelmi-társadalmi igazságossághoz való elvi ragaszkodás erősítette abban, hogy túlélte az Anschluss és az újabb háború, majd száműzetés keserveit - és végül fia végleges lemondását a trónról. Megélte a Monarchia pusztulását és tucatnyi európai monarchia megszűnését, két világháborút, a marxizmust, a nácizmust, a hidegháborút, de a kommunizmus széthullását is - elveiben és szemléletében mindvégig uralkodóként. ... stb. ISBN: 978-963-9237-37-7 -963-9237-37-XA termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 860 Ft

Az aukció vége: 2011-05-26 17:01
. Sévillia, Jean: Zita, a bátor császárné - Jelenlegi ára: 1 860 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése